Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

U Zagrebu održana prva EU Educa radionica

  • Na Fakultetu političkih znanosti održana je 28. ožujka 2015. prva od četiriju radionica koje će se, osim u Zagrebu, održati u Splitu, Rijeci i Osijeku.

    Sudionici su na nov i zanimljiv način putem predavanja popraćenih diskusijama dobili informacije o raznim aspektima Europske unije koje mogu koristiti kao nastavni materijal. Ujedno, dobili su informacije kako na inovativni način koristiti nastavni materijal kroz nove tehnologije i kako informacije o Europskoj uniji na zanimljiv i prilagodljiv način približiti učenicima. Radionica je bila namijenjena profesorima geografije, povijesti, politike gospodarstva u srednjim školama na području grada Zagreba i Zagrebačke županije.

    U radionici su sa svojim predavanjima sudjelovali prof. dr. Tvrtko Jakovina – Filozofski fakultet Zagreb, doc. dr. Snježana Vasiljević – Pravni fakultet, prof. dr. Luka Brkić – Fakultet političkih znanosti. Radionici se pridružila i europarlamentarka Ivana Maletić sa predavanjem o radu Europskog parlamenta, ulozi zastupnika i promociji nacionalnih interesa. O inovatnim načinima predavanja putem novih tehnologija govorio je prof. Miljenko Hajdarević iz Srednje škole Čakovec.