Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

U Splitu održana posljednja radionica EU Educa

  • Nakon ‘turneje’ po Zagrebu, Rijeci i Osijeku EU projekt sa radionicama namijenjenim srednjoškolskim profesorima završava u Splitu.

    Posljednja radionica o nastavnom sadržaju namijenjenom profesorima povijesti, politike i gospodarstva, te geografije završila se 17. listopada 2015. u prostorijama Filozofskog fakulteta u Splitu raznolikim predavanjima. Sudionike je na početku pozdravila voditeljica projekta dr.sc. Nataša Beširević s Fakulteta političkih znanosti koja je ujedno održala predavanje o hrvatskom putu prema EU.

    Nakon ovog predavanja uslijedilo je predavanje Dubravka Kobaš Lučić, načelnice sektora za koordinaciju europskih poslova Ministarstva vanjskih i europskih poslova koja je predstavila jednu od najvažnijih institucija Europske unije – Vijeće Europske unije i objasnila kako države predstavljaju svoje interese u Bruxellesu.

    Margita Radman, suradnica edukator u Udruzi za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce – Split predstavila je participativne metode učenja i podučavanja na primjeru zaštite prirode, okoliša i održivog razvoja koje ova udruga uspješno održava u školama Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Doc. dr. Marita Brčić Kuljiš s Filozofskog fakulteta u Splitu dala je pregled vrlo značajne ideje političkog liberalizma u Europskoj uniji. O digitalizaciji nastave na primjerima iz povijesti govorio je prof. Miljenko Hajdarović iz Srednje škole Čakovec, a njemu se na radionici pridružio i kolega prof. Mladen Tota iz iste srednje škole koji je na konkretnim primjerima iz prakse predstavio mogućnosti i načine podučavanja o Europskoj uniji u srednjim školama.