Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Na FPZG-u održan okrugli stol o kurikularnoj reformi u Hrvatskoj

  • Prvi dan ljetnog semestra 22. veljače 2016. započeo je iniciranjem javne rasprave oko predložene kurikularne reforme, jedne od najbitnijih reformi srednjoškolskog obrazovanja u njenoj novijoj povijesti.

    Okrugli stol “Kurikularna reforma u Hrvatskoj – trebamo li konsenzus?” u organizaciji EU projekta “EU Educa” realizirali su Fakultet političkih znanosti i Studentski zbor Fakulteta političkih znanosti, koji su ujedno i prvi započeli javnu diskusiju o predloženoj reformi. Sve značajnije informacije studenti, profesori i zainteresirana javnost mogla je iz prve ruke doznati od prvog čovjeka kurikularne reforme srednjoškolskog obrazovanja, voditelja Ekspertne skupine kurikularne reforme dr.sc. Borisa Jokića. U diskusiji su sudjelovali i bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr. Vedran Mornar i naslovni docent pri Fakultetu političkih znanosti koji se bavi europeizacijom obrazovne politike dr. sc. Tihomir Žiljak.

    Iznimno dinamična diskusija mogla se pratiti i uživo putem Twittera, putem kojeg su korisnici postavljali pitanja sudionicima debate. Diskusija uživo prenosila se na Twitter profilu Fakulteta političkih znanosti (@FPZGhr) pod hashtagom ‪#‎kurikulumFPZG‬. Glavni naglasci aktualne teme obuhvatili su reformu obrazovanja, njene političke implikacije i odraz na visoko školstvo u Hrvatskoj.‬
    Ovakvim inovativnim načinom prenošenja diskusije Fakultet političkih znanosti je Zagrebačkom sveučilištu prvi uveo kao otvorenu mogućnost sudjelovanja i praćenja diskusija, a samom temom okruglog stola Fakultet je putem ovog EU projekta započeo javnu diskusiju o ovoj iznimno značajnoj temi hrvatskog obrazovanja.

    Pronađite više informacija na Twitteru.